България Север

Снимки: Нови успехи за борците от спортен клуб по борба “Стефан Караджа” – Елхово

borТополовград бе домакин на държавните игри за спортисти от малките селища по свободна борба през уикенда. Надпреварата бе за деца и момичета и бе под патронажа на президента на Република България Росен Плевнелиев, под егидата на кмета на общината Божин Божинов и със съдействието на Българска федерация по борба. Участие в турнира взеха общо 95 състезатели от общо десет отбора от населените места Симеоновград, Нова Загора, Раднево, Средец, Мъглиж, Долни чифлик, Устина, Тополовград, Елхово и други. Меренето на състезателите бе рано сутрин в събота, 15 юни. А схватките се проведоха в неделя в спортната зала в Тополовград.

Състезателите от клуб по борба “Стефан Караджа” – Елхово са били общо 11, като 10 от тях се завърнаха със спечелени медали. Златни медали в своите категории спечелиха Стоян Иванов в категория 35 кг., и Зинаш Митева в категория 44 кг. Сребърни медали са спечелили Илия Митев в категория 38 кг., Анна Янчева в категория 34 кг., Галя Иванова в категория 37 кг., Недрет Симеонова в категория 48 кг., а с бронзов медал са се окичили Димитър Иванов в категория 30 кг., Станислав Ангелов в категория 32 кг., Даяна Георгиева в категория 37 кг. и Елиф Симеонова в категория 40 кг.

В общото отборно класиране по медали от всички десет участващи клуба – клуб по борба “Стефан Караджа” – Елхово се е класирал на второ място.