България Север, Общество, Спорт

Габровските лекоатлети продължават да творят чудеса!

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Изумително! Габровските лекоатлети продължават да творят чудеса и да жънат медали, напук на неблагоприятните условия за подготовка в спортен комплекс „Христо Ботев“. Възпитаниците на треньора Михаил Кьошев от клуб „ТОТ атлет“ извоюваха две шампионски титли, едната от които с национален рекорд, а в „Орловец 93“ спечелиха четири сребърни и четири бронзови отличия, информираха от sport-gabrovo.com. Това се случи на Държавното индивидуално първенство за юноши и девойки младша възраст, което завърши в средата на седмицата на стадиона в Правец.

Името си в аналите на българската лека атлетика записа Анна Чиприянова. Състезателката на „ТОТ атлет“ спечели златото в дисциплината тласкане на гюле с нов национален рекорд. Анна беше блестяща и записа шест успешни опита, всичките над 14 метра. Освен че защити титлата си от миналата година, Анна покри и международния норматив (13.50 м), и този изискван от Българската федерация по лека атлетика (13.68 м), за участие в Световното първенство за кадети, което е в Донецк (Украйна) през юли.

Статута си на номер 1 в сектора за тласкане на гюле при юношите потвърди и Никифор Нешев. Възпитаникът на Мишо Кьошев направи само три сполучливи опита, най-добрият от които беше 17 метра и 68 сантиметра. И те обаче му бяха достатъчни за убедителна победа, тъй като вторият – Божидар Димитров от Сливен, записа с близо 2 метра по-слаб резултат (15.91м). Така, също като Анна, Нешев дублира златото си от миналата година и спечели втора шампионска титла за 2013-та, след тази от зимния шампионат в зала.

Всички подробности от представянето на Анна Чиприянова и феноменалното представяне на “Орловец 93″ в щафетните надпревари можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730