България Север

Преди точно една година Елхово се сдоби с първата свободна Wi-Fi зона за безжичен Интернет

16В навечерието на настъпването на лятото на 2012 година, Интернет доставчикът от град Елхово “Глобал сис 2011″ ЕООД направи хубав подарък за жителите и гостите от град Елхово, като им подари  работеща свободна Wi-Fi зона за безжичен Интернет в централната градска част на Елхово. Реализацията на този проект тогава бе благодарение на съвместните усилия на управителя на фирма “Глобал сис 2011″ г-н Георги Андреев, както и на кметът на община Елхово г-н Петър Киров.

Свободната Wi-Fi зона включва улица Търговска от сградата на община Елхово, до ул. Ал. Стамболийски („Часовника”) или казано с други думи центъра на град Елхово. В продължение на тази добра практика, която се използва ежедневно от жителите и гостите на град Елхово, в началото на тази година доставчикът “Глобал сис 2011″ изгради втора безплатна Wi-Fi зона, която е факт на новооткритите спортни съоръжение в предпарковото пространство на град Елхово.

Само 14 месеца от както “Глобал сис 2011″ ЕООД стартира своята дейност в град Елхово, към този момент се указва, че е един от основните играчи на Итнернет пазара в град Елхово, и това е видно от подробната статистика за посещенията, която се съхраняват на сървъра на Интернет медията на Елхово – ElhovoNews.info.

България попадна сред десетте страни с най-бърз Интернет в света. В класацията „Къде да намерим най-бързия интернет в света”, изготвена от „Блумбърг”, страната ни се нарежда на осмото място със средна скорост от 32,1 МВ/сек, а тази скорост е едва половината от възможните предлагани скорости на Интернет доставчика от град Елхово. За повече информация, можете да посетите сайта на доставчика в град Елхово – http://www.global-sys.eu/