България Север, Общество, Спорт

Записването за „Каменица ФЕНкупа“ 2013 започна

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Започна записването за отборите от габровска област, които желаят да вземат участие в XI-то издание на Националния турнир по футбол за любители „Каменица ФЕНкупа“.

От 17 юни до 5 юли тимовете от региона могат да се регистрират на официалната страница на турнира www.kamenitza.bg. На 8 юли ще бъде техническата конференция, а на 13 и 14 юли, на терена с изкуствена трева на стадион  “Христо Ботев“, ще се проведат квалификациите.

През 2013-та „Каменица ФЕНкупа“ е в нов формат, който предвижда участие в групова фаза на всеки отбор, преминал през квалификациите. Битката там ще бъде по-оспорвана, тъй като за полуфиналния турнир ще се класират не 64, както до сега, а 32 отбора – 20 от Габрово и 12 от Ловеч.

Полуфиналният зонален турнир в СК“Христо Ботев“ ще бъде последен от общо 12-те в страната и е насрочен за 2 и 3 август. Победителят и съперникът му в мача за първото място в надпреварата за Габрово ще се класират за големия финал на „Каменица ФЕНкупа`2013“, който ще се проведе на 30 август и 1 септември на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен.

Шампионът на България в XI-то издание на аматьорския футболен турнир ще има възможност да посети мач в Бразилия на митичния стадион „Маракана“. Освен десетимата футболисти, които ще спечелят надпреварата, за Рио де Жанейро ще замине и един от зрителите присъствали на мачовете в различни краища на България, който ще има възможност да вземе със себе си двама свои приятели. Освен пътуване до страната, в която футболът е най-популярният спорт, в тазгодишното издание на „Каменица ФЕНкупа“ има и още награди. Един от най-добрите футболисти ще има възможност да гледа мач на „Манчестър Юнайтед“, придружен от зрител в турнира.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730