България Север, Общество

“Габровче” на гости при кмета Христова

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Кметът на Община Габрово Таня Христова поздрави лично дванадесетте танцьора от ДФА „Габровче“, които спечелиха голямата награда в „Надиграй ме“ за деца. С тях бе и художественият им ръководител Лъчезар Захариев. Новината съобщиха от местната общинска администрация.

Децата разказаха за преживяванията си по време на телевизионното състезание, за притесненията си, от това, че не са познавали своите конкуренти и не са знаели какво да очакват от тях. Споделиха, че са били изненадани от победата си в първото предаване, но след това са повярвали във възможностите си и в това, че могат да победят и шестте отбора на финала.

Малките танцьори поканиха г-жа Христова да се включи в една от репетициите им на есен, а тя от своя страна обеща, че ще се опита да научи с тяхна помощ няколко движения.

За спомен децата подариха на кмета сувенир от почивката си в Албена, която бе тяхната наградата за победата в „Надиграй ме“ за деца. На свой ред получиха като награда за успеха си красива торта, върху която момиче и момче от фондан сякаш се надиграваха в ритъма на ръченица.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730