България Север, Общество

Областният управител посрещна бизнес делигация от Могильов

снимка: Областна администрация - Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

Областният управител Николай Григоров прие водената от управителя на „АМК Задвижваща и управляваща техника” инж. Стефан Деевски бизнес делегация от Могильовския завод „Електродвигател”, информираха от областната администрация.

По време на срещата гостите представиха своето производство, както и възможностите за разширяване на своите чуждестранни връзки.

Областният управител разказа за доброто сътрудничество между двата административни центъра Могильов и Габрово, и изрази надежда, че ще бъде разширено на ниво области.

“С Вашата визита е направена първата крачка към побратимяване на областите ни”, каза Григоров и допълни, че ще бъде изпратена официална покана на губернатора на Могильовска област Пьотър Михайлович. Гостите поеха като изключителен ангажимент предаването й лично на губернатора.

Припомняме, че преди близо месец, при първата визита на габровски бизнесмени в Могильовска област беше изпратена покана на Пьотър Михайлович да посети Габрово и да бъде гост на Националното честване „Шипченска епопея”. В тази връзка бяха и подаръците, които всеки един от делегацията получи от областния управител.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730