България Север, Общество

Хванаха габровец, откраднал и измамил

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

48-годишен габровец е уличен за извършител на кражба и измама, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В дряновската полиция, в четвъртък  приключила работата по преписка за извършена кражба на тракторно ремарке от село Гостилица. В хода на разследването криминалистите установили, че в края на месец октомври миналата година габровецът, с инициали И. Д., многократно осъждан за измами, без знанието и позволението на собственика, транспортирал ремаркето, което било оставено на улица в селото и го предал за скрап.

През ноември успял да убеди същия жител на дряновското село, че може да осигури качествен ремонт и на лекия му автомобил. Взел превозното средство и също го предал за скрап.

След разкриването на кражбата на тракторното ремарке, уличният габровец поел ангажимент да възстанови щетата, но впоследствие отказал да плати стойността му.

Мъжът  е привлечен като обвиняем за извършено престъпление по 195, ал. 1, т. 4, вр. чл. 194, ал. 1 от НК, както и за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730