България Север, Общество

Бивш и настоящ областен управител се срещнаха

снимка: Областна администрация - Габрово

Мариян Костадинов и Николай Григоров, снимка: Областна администрация – Габрово

На официална церемония пред служителите на Областна администрация – Габрово Областният управител Николай Григоров получи символа на държавността от своя предшественик Мариян Костадинов. “Поради ангажименти, предаването на почетния символ на Областния управител – триизмерната пластика на основната структурна форма на герба на България, не съвпадна със заповедта за назначаване на новия областен управител”, заяви Мариян Костадинов и изказа своята благодарност на целия екип на администрацията, с който работи през четирите години.

“Такава е нашата работа и ние трябва да работим в услуга на гражданите и да следваме политиката на държавата. Знаете, че аз не възприемам думата политиката, така както е общоприетото схващане за нея, а като политики, като действия, които провеждаме за едно дългосрочно развитие например на региона ни. В тази насока смятам, че предавам символа на държавността в добри ръце и пожелавам на г-н Григоров здраве и успехи”, допълни още бившият областен Костадинов.

Приемайки тежката пластика Николай Григоров изрази удовлетвореност от нивото, в което поема да ръководи Областната администрация. “За една седмица, обясни той, имах възможност да се запозная с основни направления на работата и искам да изкажа своята удовлетвореност от това, което видях”, заяви от своя страна той и допълни, че ще продължи всяка хубава инициатива и започнат проект, както и че ще се стреми да задържи и развива постигнатото.

“Ние и занапред ще продължим да работим с г-н Костадинов, разбира се в качеството му на човек ангажиран с обществена дейност”, категоричен бе новият областен управител Николай Григоров.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730