България Север

Читалище „Развитие – 1893” град Елхово спечели проект по програма „Глоб@лни библиотеки България”

Снимка: www.elhovo.org

Снимка: www.elhovo.org

Председателят на ЧН на читалище „Развитие – 1893” град Елхово, г-жа Мария Какърова,  подписа споразумение за предоставяне на финансиране по програма „Глоб@лни библиотеки България” грантова схема за финансиране на иновативни проекти  / ГСФИП / между министерството на културата и програмата на ООН. Пряката цел на грантовата схема  е да подпомогне разработването и предлагането на иновативни за местната общност е-услуги от обществените библиотеки и техните партньори. „Е-услуга” е нова за общността, базирана на информационните и комуникационни технологии услуга, която удовлетворява потребности на местно ниво в различни тематични области.

Проектът на библиотеката „Заедно за една по – модерна библиотека”, ще стартира на 10 юли, сряда, от 11:00 часа с начална пресконференция за запознаване с целите и възможностите та проекта.

Проектът предвижда да се популяризират идеите и принципите на доброволчеството като социална ценност и механизъм за подкрепа на местното развитие сред младите жители на града и региона.  Целта е  те да бъдат мотивирани да отделят част от свободното си време през лятната ваканция за безвъзмездно участие при създаването на електронна база данни с материали за родния край,  предоставяни като електрона услуга от читалищната библиотека.