България Север, Общество, Спорт

74 отбора в тазгодишната “Каменица ФЕНкупа`2013″

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

74 са отборите, които ще спорят в квалификационния турнир от „Каменица ФЕНкупа`2013“, който ще се проведе този уикенд на терена с изкуствена трева в СК“Христо Ботев“. Общо 104 бяха тимовете записали се на официалната страница на турнира www.kamenitza.bg, но 30 от тях не попаднаха в жребия, тъй като не изпратиха свой представител на техническата конференция в понеделник (8-ми юли) да потвърди тяхното участие, съобщиха от габровската общинска администрация.

74-те отбора ще се борят за 22 места даващи право на участие в полуфиналния зонален турнир, който е насрочен за 2 и 3 август. По волята на жребия, който може да видите тук, 14 от тях ще имат само по един мач. Победителите от тези 7 срещи ще се класират директно за полуфиналния турнир. Останалите 15 отбора, които ще продължат напред, ще трябва да запишат по две победи.

В събота, 13-ти юли, на терена с изкуствена трева ще се проведат 30 мача. Първите два са с начален час 8.30. В неделя ще се изиграят още 22 двубоя и около 15 часа ще станат известни тимовете, които ще представят габровска област в полуфиналния зонален турнир в началото на август. В него ще участват и 10 състава преминали квалификациите в Ловеч. Тези 32 отбора ще бъдат разпределени в групи и ще имат възможността да изиграят минимум по още три мача.

Победителят и съперникът му в мача за първото място от полуфиналния турнир в Габрово ще се класират за големия финал на „Каменица ФЕНкупа`2013“, който ще се проведе на 30 август и 1 септември на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен.

Шампионът на България в XI-то издание на аматьорския футболен турнир ще има възможност да посети мач в Бразилия на митичния стадион „Маракана“. Освен десетимата футболисти, които ще спечелят надпреварата, за Рио де Жанейро ще замине и един от зрителите присъствали на мачовете в различни краища на България, който ще има възможност да вземе със себе си двама свои приятели.

Освен пътуване до страната, в която футболът е най-популярният спорт, в тазгодишното издание на „Каменица ФЕНкупа“ има и още награди. Един от най-добрите футболисти ще има възможност да гледа мач на „Манчестър Юнайтед“, придружен от зрител в турнира.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730