България Север, Общество

Габровец блъсна 93-годишна жена на бул.”Столетов”

IMG_8266

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Възрастна жена пострада при пътен инцидент вчера в Габрово, съобщиха от полицията в града. Случаят се разиграл около 12.00 часа на бул. “Столетов”.

При движение на заден ход лек автомобил “Опел Корса”, управляван от 27-годишен габровец, с инициали А. В., не видял пресичащата зад колата пътното платно 93-годишна жена и я блъснал.

Пострадалата възрастна дама веднага била транспортирана настанена в МБАЛ-Габрово с фрактура на тазобедрената става, без опасност за живота.

Водачът на автомобила бил тестван за употребата на алкохол, а техническото средство отчело отрицателен резултат.

На местопроизшествието е извършен оглед. По случая е започнато досъдебно производство.

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

От пресцентъра на ОД на МВР в Габрово информираха още, че към полицейската сводка за последните дни, свързани с пътното движение са добавени и две бързи полицейски производства, започнати срещу неправоспособен водач и шофьор, управлявал автомобил в нетрезво състояние.

В съботния ден, около 06.00 часа сутринта, на ул. “Орловска” в Габрово, полицейски екип спрял за проверка лек автомобил „Рено 11″. Установено било, че водачът – Д. Г., 21-годишен от Габрово, управлява МПС след употреба на алкохол . Техническото средство, с което бил тестван отчело  2.13 промила.

Същият ден, само че около 21.30 часа, на бул. “Ст. Караджа” бил спрян за проверка „Нисан Примера”.

Водачът – Д. П., 38-годишен от Габрово, не представил на полицаите свидетелството си за управление на МПС и контролния талон към него, а органите на реда установили, че габровецът управлявал автомобила в срока на изтърпяване на наказание „лишаване от право на управление”, след като бил наказан за същото деяние по административен ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730