България Север, Общество

Летен лагер по изкуствата в Габрово

pokana_leten_lager_po_izkustvo_0Вече шеста година в разгара на лятото в Габрово се случва нещо различно и много интересно  – “Летният лагер по изкуство“ за децата от Дома за деца лишени от родителски грижи “Христо Райков” –  Габрово.

Организатор е норвежката организация TANGRA, с управител Яница Симеонова, а екипът от български и чуждестранни артисти е постоянен през всички години, включително и настоящата.

Във всички издания на Летния лагер са провеждани работилници, уроци и обучения в областта на изобразителното и приложно изкуство, театъра, музиката, цирковото изкуство, фолклора.

Децата от дома са активни участници в творческите процеси – актьори в театрална постановка, художници, сценографи, скулптори, танцьори, певци, музиканти, циркови артисти и прочие.

И както всеки лагер досега и този ще завърши с представяне на творческата  работа свършена през тази една седмица. Тази година събитието отбелязващо края на лагера  ще бъде  концерт-спектакъл  „Младият крал”представен от децата. Постановката е  по мотиви от едноименната приказка на Оскар Уайлд. Адаптация и режисура  -Алексей Николов, музика: „Лоши петли” , а костюмите  и сценографията на  Петко Чернев.

Ще има и съпътстващи събития: изложба – базар на детски рисунки и малка пластика, радиопредаване по идея на децата с пряко включване по БНР, програма „Христо Ботев”.

Представлението е на 15 юли в 19:00 ч. в сградата на държавен куклен театър Габрово, ул. „Св. Кирил и Методий, № 11.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730