България Север, Общество

Хванаха 2 пияни и мъж, изчерпал точките. 152 електронни фиша в събота

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Две бързи производства са започнати в габровската полиция, срещу водачи, управлявали автомобилите си след употреба на алкохол и е установен 32-годишен мъж, шофирал с изчерпани контролни точки, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Първият случай, при който е бил хванат пиян водач зад волана е от петъчния ден, когато около 22.15 часа на ул.”Орловска” автопатрулен екип спрял за проверка лек автомобил „Хонда Сивик”. На 18-годишния шофьор, с инициали Н.П. от Габрово, била извършена проверка за алкохол с техническо средство, което отчело значимите 2.77 промила, под влиянието на които се метнал да кара.

Вторият “фиркан”, спипан зад волана е от събота. В ранните часове на бул.”Стефан Караджа” бил спрян за проверка  лек автомобил „Фиат Брава”, управляван от 53- годишен тревненец. След извършената проверка с техническо средство униформените  установили, че мъжът, на средна възраст, управлявал колата с концентрация на алкохол от 1.46 промила.

Третият случай е установен от автопатрулен екип, който спрял за проверка лек автомобил „БМВ”, управляван от Н.Б. от Габрово. Водачът не представил свидетелство за управление на МПС и контролен талон към него на органите на реда, а при направената допълнителна справка в масивите на МВР било установено, че свидетелството му било отнето, поради изчерпани контролни точки. Започнато е бързо производство за престъпление по чл.343В, ал.2 от НК.

От пресслужбата на Областната полиция в Габрово допълниха още към пътната картина в последните дни и  резултатите от специализирана полицейска операция, реализирана в събота на територията на община Севлиево. Акцията е била проведена за времето от 10.00 – 16.00 часа и имала за цел спазване на скоростните режими извън населено място. По време на операцията били констатирани 152 нарушения, за които ще бъдат съставен електронни фишове.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730