България Север, Общество

Хакнаха сайта на ПМГ – Габрово

хакнаха

Официалният интернет сайт на ПМГ “Академик Иван Гюзелев” – Габрово беше ударен от група български хакери, които пробиха неговата защита. Към момента той продължава да е блокиран.

При влизане в сайта за всеки търсещ актуална информация по отношение на училището и учебния процес се отваря прозорец, с надпис, че страницата е хакната. При натискане на бутона “добре” всеки потребител вижда как в двата края са увиснали с примка на врата по един скелет, с отваряща се долна челюст, а между тях има човешко око, което ги наблюдава.

Освен това в сайта има прикачена видео връзка на парчето “На инат”, с което певицата Пели Генова участва на конкурса Евровизия.

“Много стоят срещу нас, обаче те никога няма да победят. Ние казахме, че ще се върнем и ето ни тук отново – да донесем разруха, страдание и болка. Ние сме чукът на боговете, ние сме гръмотевица, вятър и дъжд. Администраторе, където е твоята безопасност? Ти си хакнат от Bulgarian Hacker Group!” – пишат като мотив групата, стояща зад срива на сайта.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730