България Север, Общество

Разбиха схемите на дедесар и бенефициенти, точили средства

снимка: Пресцентър МВР, Архив

снимка: Пресцентър МВР, Архив

Габровската полиция установи управител на софийска фирма, неправомерно усвоил ДДС в размер на близо 308 хиляди лева, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В Сектор “Противодействие на икономическата престъпност” е приключила работата по преписка, при която било установено, че в периода 01.08 – 31.08.2011 г. управителят на фирмата е използвал документи с невярно съдържание – фактури и справки – декларации по ДДС, при упражняването на стопанска дейност и при представяне на информация за приспадане на неследващ се данъчен кредит пред органите по приходи.

В резултат на това управителят неправомерно е усвоил ДДС в размер на близо 308 хил. лв. Преписката ще бъде изпратена в Окръжна прокуратура – Габрово с мнение за образуване на досъдебно производство по чл. 255, ал. 1, т. 6 и т. 7 от НК.

От Областната дирекция на МВР – Габрово информираха още, че полицията в Трявна разкри неправомерно получени средства по оперативна програма. В „Икономическа полиция” РУП-Трявна приключила работата по преписка, при която било установено, че бенефициенти с цел да получат средства по програми, финансирани от еврофондовете, са предоставили заявление с невярно съдържание за почистени и обработени земи, без реално да са били почиствани и обработвани.

В резултат на подадените неверни сведения била получена  без правно основание сумата от шест хиляди сто и двадесет лева. Преписката ще бъде изпратена на Окръжна прокуратура- Габрово с мнение за образуване на досъдебно производство по чл. 248 а, ал. 2 и чл. 313, ал. 1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730