България Север

Снимки: Приключиха спортните занимания по лека атлетика и тенис на корт в Елхово

decaСамо два дни преди настъпването на международния ден на спорта 12 август в Елхово приключиха спортните занимания по лека атлетика и тенис на корт, организирани от Ученически спортен клуб Елхово 2008, по програма на министерството на младежта и спорта “Спорт за децата в свободното време”, направление второ “Спортни занимания през ваканцията”.

Първият етап от програмата се проведе от от 29 март до 5 април тази година. Вторият етап стартира на 1 юли и приключи днес.

В спортните занимания по тенис на корт и лека атлетика взеха участие 120 деца, от които 25 в неравностойно положение и 6 деца от дом за деца лишени от родителски грижи “Света Марина”  в град Елхово.

Двама спортни специалисти, с необходимата квалификация – Янна Иванова и Димитър Кисьов, работиха ежедневно за развитието и придобиването на спортни умения у децата.

Осигуреното медицинско лице по време на спортните занимания се грижеше за безопасността и доброто физическо състояние на участниците по време на различните видове игри.

Община Елхово, чрез ученически спортен клуб Елхово 2008, осигури на всяко дете, участник в спортните мероприятия, тениска с логото на общината и клуба. Продължават заниманията по плуване, които ще продължат до края на месец август.