България Север, Общество

Стартира обучение по професия “Библиотекар”

снимка: РБ "Априлов - Палаузов"

снимка: РБ “Априлов – Палаузов”

В Регионалната библиотека „Априлов – Палаузов“, в средата на тази седмица, стартира професионалното обучение по професия „Библиотекар”, специалност „Библиотекознание”. Обучението се финансира по схема „Аз мога повече” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. То се реализира от Асоциация „Съвременни читалища”, съвместно с Българска библиотечно – информационна асоциация и Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“.

снимка: РБ "Априлов - Палаузов"

снимка: РБ “Априлов – Палаузов”

При откриването на обучението присъстваха  Георги Петров – представител на Асоциация „Съвременни читалища”, Ели Попова от  ББИА, Таня Генкова от Дирекция „Бюро по труда“ – Габрово и Савина Цонева – директор на библиотеката. Обучението е с продължителност 960 часа и се провежда три дни в седмицата. Завършилите курса ще получат свидетелство за придобита ІІІ-та степен на професионална квалификация по професия “Библиотекар”.

снимка: РБ "Априлов - Палаузов"

снимка: РБ “Априлов – Палаузов”

Регионална библиотека в Габрово е експертно-консултантски и методичен център за читалищните и другите видове библиотеки на територията на област Габрово и разполага с модерно оборудвани обучителни зали и библиотечни специалисти, притежаващи необходимата квалификация, знания и опит за преподаване.

снимка: РБ "Априлов - Палаузов"

снимка: РБ “Априлов – Палаузов”

Пилотно в Габрово се провежда смесена форма на обучение – дистанционна и присъствена. След  завършване на обучението и успешното полагане на държавни изпити по теория и практика библиотечните специалисти ще могат да работят в читалищни, общински и регионални библиотеки и да се справят с предизвикателствата на информационното общество, информират още от Библиотеката.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730