България Север

Снимки: Проведе се обществено обсъждане за промяна на Стратегията за местно развитие на МИГ-Елхово

sresВ една от заседателните зали в сградата на Община Елхово, намираща се на ул. Калоян № 13 в град Елхово, където се намира и офиса на МИГ-Елхово, се проведе обществено обсъждане за промяна в Стратегията за местно развитие /СМР/ на МИГ – Елхово – прехвърляне на средства между  мерките, промяна в заложените индикатори и финансовите параметри на проектите.

Поради слабият интерес и наличие на останали неусвоени средства по мярка 123 „Добавяне стойност към земеделски и горски продукти” и 311 „Разнообразяване към неземеделски дейности”, управителният съвет на МИГ-Елхово инициира тази среща с цел да се обсъди с евентуалните бъдещи бенефициенти, възможността за прехвърляне на средства от тези мерки, към други по-атрактивни такива.

В началото на срещата бе представен новият Председател на управителен съвет МИГ-Елхово Даниела Минкова. На срещата бяха представени данните за средствата, които са усвоени по различните мерки от Директора на МИГ-Елхово Иван Иванов, а експертът по прилагане на дейностите на Стратегията за местно развитие Георги Митев, представи становище на очакваните резултати и техните корекции, спрямо интереса по различните мерки до този момент.