България Север, Общество, Спорт

Международната обиколка на България ще премине през Габрово

logo_new63Тазгодишното издание на най-голямото колоездачно състезание у нас ще премине през Габрово. На 02.09 / понеделник/ между 15:33 – 15:39 часа по бул. „Столетов” в посока ул.”Коста Евтимов” – Велико Търново  ще премине желязната колона. Ще има временна организация на движението, шофьорите да го имат предвид, а гражданите на Габрово, ще могат да се насладят на колоната, която ще премине през града по време на 3-ти етап Казанлък – Елена.

Втория път когато колоната ще премине през квартал „Бичкиня” е на 05.09 /четвъртък/ в последния 6-ти етап Трявна – Троян, тогава колоната може да се очаква от град Трявна около 13:02 – 13:10.

Обиколката на България се провежда традиционно в първите дни от септември всяка година. Състезанието води началото си в далечната 1924 година.

Тази година участие ще вземат 24 отбора – 5 български, 5 континентални, 3 национални, 3 федерационни и 8 други.

Патрон за втора поредна година ще бъде Президента на Република България г-н Росен Плевнелиев, който се очаква да даде старта на състезанието на 01 септември в 10:15 пред Президентството.

На 31 август ще се проведе атрактивен пролог в центъра на София. Всички състезатели по серии ще правят обиколки на Катедралния храм Св. Александър Невски. Именно тогава ще бъдат разпределени лидерските фланелки, които ще облекат четиримата най-добри по категории.

В неделя на 01.09 на Официалния старт те отново ще бъдат ритуално облечени от Президента и до края на първи етап те ще ги носят до определянето на нови лидери.
Фланелките са 4 на брой:
Жълта – за лидер в генералното класиране
Зелена – за най-активен състезател
Бяла на червени точки – за най-добър катерач
Бяла – за най-добър млад състезател

Можете да следите развитието на състезанието чрез официалният сайт на проявата – www.TourofBulgaria.com.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730