България Север, Общество

Учредяват обществен съвет към Областния управител

Копие (2) от IMG_8811

Общественият съвет, който ще има функциите на консултативен орган към Областния управител на Габрово, ще започне работа през септември, съобщиха от областната администрация.
Оттам обясниха, че учредителното събрание е насрочено за 4 септември от 17:30 ч. в „Дружба” на хотел „Балкан” – гр. Габрово.
Съветът ще служи като постоянна форма на диалог и чуваемост между Областния  управител на област Габрово – като едноличен орган на изпълнителната власт в областта, който осъществява държавното управление по места и осигурява съответствие между националните и местните интереси при провеждане на регионалната политика и структурите на гражданското общество.

Поканени да участват са представители на непрaвителствени организации, професионални обединения и сдружения, и представители на протестиращите, имащи отношения към развитието на област Габрово.

В дневния ред на учредителното събрание са включени 5 точки. Освен Правилата  за устройството и дейността на Обществения съвет, ще бъде  избрано ръководство и секретар.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

 

Прочети цялата