България Север

Цветлин Йовчев: Бежански лагер край Бояново – спекулация

ionКъм момента има добра организация и разчитам, че успешно ще бъдат изпълнени поставените цели за охрана на държавната граница. Създадено е необходимото взаимодействие и координация с другия щаб в Хасково, който отговаря за настаняването на бежанците, както и с Националния щаб. Правим всичко необходимо и засега изпълнението на мерките върви по план. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев по време на посещението си в Тактическия щаб в Елхово, създаден с цел наблюдение на българо-турската граница и ефективно използване на възможностите на различните държавни структури.

На срещата с Щаба присъства областният управител Николай Пенев, директорът на ГД „Гранична полиция” главен комисар Захарин Пенов, ръководители на ангажираните институции и др.

Пред медиите министър Йовчев коментира, че няма съществена промяна по българо-турската граница. За изминалото денонощие са задържани 43 имигранти, от които 18 сирийци. Все още не са готови обобщените данни от проверката на държавните имоти в област Ямбол, която цели да установи дали има подходящи места за настаняване на бежанци. Комисията, назначена със заповед на областния управител Николай Пенев, трябва да приключи работата си до 13 септември.

В Елхово министър Цветлин Йовчев се запозна с работата на интегрираната система за наблюдение на българо-турската граница. Системата дава възможност за визуален контрол и гарантира високо ниво на сигурност, а цялостното й изграждане трябва да приключи до 2015 г.

Прочети цялата