България Север, Общество

“Внук” измъкна спестяванията на баба си по телефона

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Възрастна габровка е станал жертва на телефонна измама, а по случая работят криминалисти, информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Шмекерията е била извършена в неделя, около 15.30 часа, когато на домашния телефон на 85 – годишната жена позвънил мъжки глас, който се представил за внука й.

Мнимият роднина уведомил възрастната дама, че майка му, с която живеел в чужбина, е пострадала при пътен инцидент и се нуждае спешно от средства за лечение. Габровката повярвала, събрала спестяванията си и ги предала на мъж, който се представил за близък приятел на внука й.

По случая е започнато досъдебно производство.

От полицията отново напомнят, че измамниците са изключително изобретателни в методите на извършване на престъпленията. Използват разнообразни сценарии и подходи, като престъпните им намерения са насочени основно към възрастните хора, които са лесно податливи на манипулация. При подобни срещи и получени предложения, преди да предприемат каквито и да било действия, гражданите трябва задължително да се консултират с близки и роднини, или да позвънят в полицията.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата