База Данни Картини

Уикендите с любимия човек Ви правят по-щастливи

3151605893_faab12dbdf_b

3151605893_faab12dbdf_b

Важно е да прекарвате хубави моменти с любимите си хора. Нищо ново, ще си помислите, но изследователите Джон Шун Уан и Хейлиуейл са открили много важни научни факти, за да подкрепят това твърдение.

Според проучвания на Галъп,от успешния уикенд зависят най-много два елемента – емоциите и задоволеността от живота като цяло.

През уикендите хората имат повишени нива на щастие, чувстват се по-добре и преживяват по-хубави моменти, отколкото през седмицата. Делниците, от своя страна са по-обичайни, за да се чувстват тъжни, ядосани или да изпадат в паника. Социалният контекст – и домът и работата имат голямо значение за чувствата ни в почивните дни.

Успешните почивни дни се отразяват по-добре на хората, които работят постоянно. За тези, които са доволни от работата си и имат добра връзка с колегите и шефовете си, няма значение дали уикендът е бил добър.

Изследователите са открили, че голяма доза от преживяванията през съботните и неделните дни се обяснява с времето, прекарано с приятелите, семейството или най-близкия човек. Допълнителното дневно социално време през уикенда повдига духа с около 2%.

Така че, социализирайте се! И, най-важното, не забравяйте да е с най-любимите Ви хора.

Оригиналната статия: Уикендите с любимия човек Ви правят по-щастливиSexnovini.com.

Прочети цялата