България Север

Снимки: ОУ “Св. Паисий Хилендарски” отбеляза първи учебен ден

parvПрез учебната 2013/2014 година в ОУ “Св. Паисий Хилендарски” ще се обучават общо 420 деца. 48 първокласници пристъпиха днес плахо прага на класната си стая. Класни ръководители на децата в първи клас са Татяна Тончева и Донка Вълева.

В полудневната детска група сформирана в учебното заведение  има записани 15 деца на 3 и 4 годишни, а в подготвителната 26, от които 12 са 5-годишни и 14 деца на 6 годишна възраст. На откриването на учебната година присъстваха Венета Димитрова – секретар на община Елхово, членове на училищното настоятелство, родители и близки на учениците.

Г-жа Мария Бързулова – директор на учебното заведение приветства всички с добре дошли в родното училище. Тя изказа благодарност за подкрепата на МОН, РИО Ямбол, както и към община Елхово. “Тяхното доверие и подкрепа ни дава увереност и сила да се борим с предизвикателствата на времето”, допълни още тя. Г-жа Бързулова пожела на първокласниците успешно начало и вяра в учителите, с които ще бъдат. Целият колектив ще продължи да работи всеотдайно за изграждане на личността – неповторима, величествена, физически здрава, уверена в себе си с надежда за бъдещето.

Първи клас в учебното заведение през тази учебна година започват с обновена материална база – нови маси и столчета, оборудван е нов кабинет по трудово обучение и готварски кабинет. Училището вече разполага и с два нови компютърни кабинети за ученици от начален и прогимназиален етап по НП “ИКТ в училище”. Подменено е осветлението на част от кабинетите.

Прочети цялата