База Данни Картини

Забравената история на две ученички, които убиха трета от завист

Снимка: Монитор

На 5 март 2004 година 14-годишните Мария Дръндарова и Антония Матева убиват по особено жесток начин своята съученичка – Маргарита Гергененова в Пловдив. Причината е, че тя е по-харесвана от тях.

Двете момичета вече са излежали наказанието си в Сливенския затвор, където са прекарали 9 години от живота си.

Как се случва убийството?

Във въпросния ден двете пропускат училище. Канят Маргарита в дома на Антония, за да гледат филм и там се случва всичко. Според полицията убийството не било планирано. Двете се ядосали от факта, че Маргарита затворила вратата на терасата на шега докато те били навън.

Щом ги пуснала обратно, й се нахвърлили и започнали да се редуват да я душат.

“Докато я затискахме за шията, се уморявахме, сменяхме си ръцете. Не я гледахме постоянно в лицето. Тя драскаше и скубеше, повърна, изцапа косата на Мария. После притихна, спря да се съпротивлява”, разказва едната от убийците.

След убийството я съблекли, покрили лицето й, за да не го гледат и увили тялото й в чаршаф. След това я качили на тавана на кооперацията с намерението да я изгорят по-късно. Скрили бижутата й.

Двете си признават за убийството и твърдят, че това е най-голямата грешка в живота им. Докато са в затвора се научават да шият и плетат, а когато изтича присъдата им, през 2009 година, решават да станат по-добри хора.

Забравената история на две ученички, които убиха трета от завист

Прочети цялата