България Север

Снимки: Елховската болница получи линейка от БЧК

bolЕлховската болница „Св. Иван Рилски” получи от Български червен кръст високопроходима линейка, за медицинското обслужване на населението на общината и увеличения брой бежанци, получаващи грижи в лечебното заведение. В присъствието на заместник министъра на вътрешните работи Васил Маринов и областния управител Николай Пенев, председателят на организацията Христо Григоров връчи ключовете за автомобила на управителя на болницата д-р Ангелина Парапанова.

Заместник министърът на вътрешните работи Васил Маринов изказа признателност към БЧК за бързата реакция. „Само часове след като с вицепремиера Цветлин Йовчев потърсихме съдействие за осигуряването на линейката, от организацията откликнаха на молбата ни”, заяви той.

Дарението на БЧК включва също дрехи, детски играчки и памперси за задържаните чужденци в Елхово, които бяха предадени на Гранична полиция в град Елхово. Наред с това, продължава и националната кампания за набиране на средства в помощ на бежанците.

Високопроходимата линейка е марка Шефролет Савана и е с обем на двигателя близо 6000 кубика, и е на близо 13 години. Бърза справка за този тип автомобил показва, че разхода на гориво надвишава 30 литра на 100 км. Към това трябва да се има в предвид, че екземплярът дарен с щедрост от БЧК е рядко срещан по българските пътища и ще се обслужва вероятно скъпо, което ще създаде със сигурност проблеми в разходната част на болничния бюджет, който и към този момент въобще не е розов. Те първа ще стане ясно дали въпросният автомобил ще от ползва или по-скоро в тежест на болницата в Елхово.

Прочети цялата