България Север, Общество

Назначиха тридесет социални асистента по проект

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

За изпълнението на проект за подкрепа в домашна среда за достоен живот са назначени 30 социални асистента, които подкрепят и помагат на потребителите на социалната услуга при извършване на ежедневни дейности в бита, информираха от Община Габрово. Асистентите преминаха тридневно въвеждащо обучение, за да придобият необходимите знания и умения за предоставянето на качествена социална услуга. Те бяха информирани за специфичните изисквания при реализиране на услугата. Социалните асистенти преминават поддържащо обучение, включват се в групи за самопомощ – супервизии и индивидуални консултации в кризисни ситуации.

От месец април до сега са обслужени 142 потребители при осъществяване на дейностите по проекта. За целия период са отпаднали 24 потребители. Средно на месец се обслужват около 118 потребители на социалната услуга по график, включително и три деца.  Обслужвани са самотно живеещи хора, лица с различни видове увреждания и деца с увреждания, намиращи се в неравностойно социално положение.

Всеки потребител има изготвен индивидуален план за работа, съобразен с желанието му и резултатите от социалната оценка на нуждите, изготвена от Дирекция „Социално подпомагане” – Габрово. В индивидуалния план са развити и детайлизирани дейности за удовлетворяване нуждите на потребителя, съобразно спецификата на конкретната ситуация. С потребителите на социалната услуга са сключени тристранни договори. Предоставянето на социалната услуга ще продължи до 31 март 2014 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата