България Север

Снимки: Турски шофьор на ТИР изпробва якоста на мантиналите между Елхово и Лесово

tir2Снощи малко след полунощ тежкотоварен автомобил с турска регистрация е напуснал пътното платно за движение, вследствие на което се е обърнал встрани от пътя. Пътния инцидент е станал на обявеното от Пътната полиция за 2010 година най-смъртоносното място в страната, а именно завоят край Елхово на пътя Елхово-Лесово в близост до разклона за Тополовград и километър преди разклона за село Гранитово.

Служителите на областно пътно управление са обезопасили с пътни знаци района на катастрофата минути след инцидента. Водача на превозното средство – турски гражданин се е отървал с леко нараняване. Тежкотоварната машина е с множество щети, а превозваният материал (дървени плоскости) е разсипан встрани от пътя. На водача е взета проба за алкохол, която е отрицателна. По неофициална информация най-вероятната причина за инцидента е заспиване на водача. По случая се води следствие от служителите на РУП-Елхово, които бяха на мястото на инцидента.

Въпреки, че от Пътна полиция и ОПУ-Ямбол са взети всички възможни мерки за обезопасяване на завоя с пътни знаци, той остава да бъде едно от най-опасните места не само в нашата община, но и в страната като цяло.

Прочети цялата