България Север, Общество

49 творби са получени за конкурса “Хоталич”

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

49 са участниците в националния конкурс “Хоталич – моето пътуване в Средновековието”, обявен от Община Севлиево, информира Мирела Ганчева от местната общинска администрация. До крайния срок за получаване на творбите – 30 септември, са били получени 14 есета, 11 стихотворения и 24  картини.

Целта на конкурса бе да насочи вниманието на обществеността към археологическия обект Хоталич, за да се превърне той в желана туристическа дестинация за българи и чужденци.

Победителите ще бъдат определени според съдържанието и посланието на творбите ми, творческите им способности и умения. Работите ще бъдат оценени от комисия в състав: представители от Община Севлиево, експерти по български език и литература, както и специалисти в областта на изобразителното изкуство.

Награди ще бъдат връчени на най-добрите творби във всяка от трите категории – за есе, стихотворение, картина.

Победителите ще бъдат уведомени 2 седмици преди церемонията за връчване на наградите. Наградите ще бъдат връчени през месец октомври 2013 г. в Севлиево по време на Националната конференция „Средновековните градове – мистика, реалности, бъдеще”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата