България Север, Общество

Арест за двама непълнолетни, обрали няколко апартамента

снимка: Пресцентър - МВР, Архив

снимка: Пресцентър – МВР, Архив

Полицията задържа двама непълнолетни за серия домови кражби, информират от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

В последния ден на месец септември, около 17.00 часа, полицейски екип задържал двама непълнолетни непосредствено след опит за кражба от жилище в Габрово. Лицата били заловени след постъпил сигнал, че непознати са проникнали в апартамент на ул. “Ал. Стамболийски”. Предприети били незабавни заградителни мероприятия и в резултат на бързите действия на полицията, в района на ул. “Христо Смирненски” извършителите били установени и арестувани.

В хода на работата по изясняване на случая, криминалисти установили още, че само за денонощие двамата извършили три домови кражби. В жилищата влизали през оставени незаключени врати и изнасяли мобилни телефони, бижута, козметика и дребна техника – малки по обем предмети, които дават възможност за незабележимо отдалечаване от местопроизшествието.

У лицата били намерени и вещи, предмет на други кражби от неустановени към момента жилища на територията на Габрово. Двамата габровци /на 16 г. и на 14 г./ са добре познати на полицията, с многократно налагани мерки по ЗБППМН за кражби.

Задържани били за срок до 24 часа. Установено е, че 16-годишният младеж е бил освободен по лични причини за няколко дни от възпитателното училище, където е настанен, но не се върнал в определения срок. Беглецът е приведен във ВУИ по установения ред. Работата по цялостното изясняване на престъпната им дейност продължава.

От габровската полиция информираха още, че други двама непълнолетни /също на 16 и на 14 години/ са били уличени за автори на кражба на огледало за подобряване на видимостта, поставено на пътен участък в село Поповци. Престъплението било извършено в началото на месец август. Вещта, предмет на кражба, е намерена и иззета. По случая е заведена преписка.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата