База Данни Картини

Камери на КАТ заснеха инспекторка в МВР с превишена скорост

Жухова

Пътни камери заснеха инспектор Красимира Жухова, инспектор в „Охранителна полиция“ на областната дирекция на МВР – Благоевград, да шофира с превишена скорост по главен път Е-79 в близост до комплекс „Монца“, съобщава „Струма“.

Лекият автомобила на Жухова бил заснет да се движи със скорост от над 94 км/ч, при пътно ограничение от 60 км/ч. Радарът SITRAFFIK ERS 400 заснел жената да шофира със скорост с 33 километра в час по-висока от допустимата. На жената е съставен електронен фиш в размер на 150 лева като тя била заплатена в 14-дневен срок от полицейската инспекторка.

Вчера глобата е обжалвана в съда, но инспектор Жухова е отказала да даде коментар за нарушението. Неин колега от специализирано звено за автоматизирани системи е призован като свидетел.

Друг обжалвал електронен фиш е бизнесменът Константин Атанасов, който притежава магазин за месо. Мъжът бил заснет от мобилна камера на КАТ докато шофира по Е-79 лекия си автомобил “Mercedes” със скорост 129 км/ч, при допустима 60 км/ч за съответния учатък. Атанасов трябва да заплати глоба в размер на 315 лева.

Полицаят, издал фиша заяви пред съда, че лично е видял как автомобилът се движи с прекалено висока скорост. Служебното лице се намирало в полицейски патрул без обозначителни знаци, паркиран край пътя.

Мотивът на адвоката да поиска отмяна на фиша е, че присъствието на полицай в близост до мобилна камера е грубо нарушение на закона.

Материалът е публикуван в секция “Криминални новини”

Камери на КАТ заснеха инспекторка в МВР с превишена скорост

Прочети цялата