България Север

Снимки: И тази година ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” ще работи по проект за подобряване на качеството на образованието в средищните училища

pazИ през учебната 2013/2014 г. в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Елхово продължава работата по Проект ВО051РООО1 -3.1.06.” Подобряване на качеството на образованието в средищните училища, чрез въвеждане на целодневната организация на учебния процес” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз. Училището е включено в проекта от 01.01.2012 г. През тази учебна година са сформирани 12 полуинтернатни групи с 304 ученици от I до VIII клас. В групите са включени както ученици, които пътуват от околните села, така и ученици от гр. Елхово.

В 12-те полуинтернатни групи са създадени благоприятни условия за училищен отдих, спорт и занимания по интереси.

С оглед осигуряване на подходяща образователна среда за провеждане на целодневната организация на учебния процес в ОУ „Св. св. Кирил и Методий” гр. Елхово постоянно се подобрява материалната база. Във всички учебни стаи, игротеки, компютърни кабинети и в столовата са подновени подовите настилки с ламиниран паркет. Доставено е обзавеждане, което включва – маси, бюра, столове, шкафове, гардеробчета, бели дъски и мека мебел.

Днес учениците, участници в проекта, получиха от г-жа Тинка Атанасова – Директор на училището, учебни пособия и материали. Г-жа Атанасова пожела на всички ученици успешна учебна година, весели и приятни моменти в училите.

Прочети цялата