База Данни Картини

Ториното и Златко Малкия поемат бизнеса на Баретата

Баретата

След като Златомир Иванов – Баретата беше прострелян на 29 февруари пред Съдебната палата, бизнесът му е поет от Ивайло Борисов – Ториното и Златко Гочев – Златко Малкия, пише агенция “ПИК“.

Ключов свидетел по делото срещу Златомир Иванов е Росен Драгнев – Капитана от Казанлък, който е дал показания срещу Иванов като лидер на организирана престъпна група за трафик на наркотици. В момента Капитана е защитен свидетел по делото срещу Баретата.

Спецпрокуратаурата започнала да разплита схемата, по която действали групите на Златомир Иванов, след като бизнесът му преминал в ръцете на Ториното и Златко Малкия.

Според доказателствата по делото Ивайло Борисов давал отчет за свършеното, както на Златомир Иванов, така и на Златко Гочев. Процентът, който оставал за него от печалбата бил между 20 и 40%.

Анонимен свидетел разказва пред съда, че през 2008 година между Златомир Иванов и Димитър Желязков – Митьо Очите е била проведена среща, на която са обсъждали разпространението на наркотици по Черноморието, както и самият нарко пазар.

Срещу Златомир Иванов в момента има и второ дело, по обвинение, че не е плащал данъци на държавата в размер на 5,5 милиона лева.

За това имало изградена цяла престъпна схема, която работила успешно повече от година. Групата източвала ДДС от сделки между различни фиктивни фирми, използвайки фалшиви документи.

Сочени за шефове на групата били Златомир Иванов и Милко Иванов, срещу които са повдигнати обвинения за ръководене на организирана престъпна група.

Припомняме, че Златко Баретата беше прострелян на 29 февруари пред Съдебната палата в столицата докато отиваше на заседание. Подробната история за това кой го е поръчал и защо, можете да прочетете тук.

Ториното и Златко Малкия поемат бизнеса на Баретата

Прочети цялата