България Север

Падна блокадата на контролните пунктове с Турция

lesovoБлокадата на българо – турската ни граница е вдигната. И през двата гранични пункта – Капитан Андреево и Лесово започна пропускането на товарни автомобили.  Те бяха блокирани, заради стачка на турски превозвачи.

Шофьорите от южната ни съседка протестират заради засиления контрол на българската Автомобилна администрация и високите глоби, налагани на неизрядните шофьори.

Около 14:00 часа днес 50-тина турски водачи спонтанно се отправиха към бариерата на Капитан Андреево и дори навлязоха в контактната зона. Те поискаха служителите на ДАИ да се оттеглят и проверките да спрат.  Инспекторите от Автомобилна администрация не отстъпиха, но минути след края на импровизирания митинг турският пункт Капъкуле беше отблокиран и пропускането на товарните автомобили  през  Капитан Андреево  – възстановено.

Граничен пункт Лесово обаче остана затворен още три часа. През това време  там се стигна до сблъсъци. На двата  гранични пункта с Турция бяха отворени всички платна, за да може обработката на товарни автомобили да става по-бързо. Очаква се образуваните километрични опашки да бъдат стопени най-рано след седмица.

Прочети цялата