База Данни Картини

10 години затвор за българи с 4,6 килограма кокаин в Парагвай

1

Двама българи, заловени с 4,6 килограма кокаин в Парагвай, са осъдени на 10 години лишаване от свобода.

Невена Говедарска и Милен Цветанов са носили по 2,3 килограма от наркотика в куфарите. Те са задържани на 12 юли 2011 година в столицата на Парагвай Асунсион. Те са разкрити от служители на Национална служба за борба с наркотиците и разследването сочи, че са искали да доставят стоката в София.

При рутинна проверка преди излитането , у тях е открит кокаинът. Съмненията върху тях възникнали, когато те започнали да дават противоречиви обяснения относно багажа си и изглеждали нервни.

Оказало се, че стените на куфарите им са облепени с пакетчета кокаин, прикрити от алуминиеви пластини. Общото количество на наркотика било 4,6 килограма, разпределени по 2,3 килограма на куфар.

10 години затвор за българи с 4,6 килограма кокаин в Парагвай

Задържаните са 26-годишният Милен Цветанов и 21-годишната Невена Говедарска, които влезли в Парагвай през границата с Бразилия като се предполага, че дрогата е взета именно от там.

Медиите в Парагвай веднага публикуват информация за задържаните, но такава информация не достига до българските медии.

Двамата са осъдени на 10 години лишаване от свобода. Приятелите им правят аналог със задържания Гълъбин Боевски, заловен в Бразилия със 7 килограма кокаин в куфарите. В момента той излежава присъда от 9 години и 4 месеца.

Според близки до двамата дори е възможно Боевски да има общо с ареста им. Криминалисти предполагат, че е възможно двамата да са част от мрежа за трафик на кокаин от Източна към Западна Европа.

10 години затвор за българи с 4,6 килограма кокаин в Парагвай

Прочети цялата