База Данни Картини

Съвети за млади булки от 1894 година

1

1

Разбиранията за секс от 1894 година определено рязко се различават от сегашната разкрепостеност и ако тогава знаеха как ще се развие светът, вероятно щяха да ни заклеймят като неверници и да обявят протест.

Интересно е да се прочетат съветите за млади булки, написани от съпругата на свещеника Л.Д. Смитърс, пастор в Аркадската Методистка Църква на Източната Регионална Конференция. Тя се казва Рут Смитърс и съчинението й се казва „Относно поведението в интимните съпружески отношения за въздигане на духовната святост на благословеното тайнство на брака и заради славата Божия“.

Смитърс започва с кратко въведение за деня на сватбата, който се явява както най-щастливия, така и най-тъжния в живота на младата съпруга. От една страна тя е най-красива от всички и е център на вниманието, а от друга – трябва да изтърпи „ужаса“ на първата брачна нощ.

Преподобната не пропуска да предупреди: „Има момичета, които посрещат изпитанието на първата брачна нощ с удоволствие и любопитство. Пазете се от подобно отношение! “ Друг съвет, отправен към младите е: „Давайте рядко, по малко и неохотно.“

От друга страна трябва момичетата да не прекаляват. Сексът през първия месец може да бъде по-често –два кратки сеанса седмично.

„Въпреки че идеален би бил този съпруг, който се сношава със съпругата си само по нейно искане и единствено с цел зачеването на потомство, подобно благородство и безкористност не бива да се очаква от един обикновен мъж.“

След раждането на децата, сексът се ограничава до минимум, а когато решите, че не искате повече да раждате, напълно прекратявате сексуалните контакти.

Оттогава произлиза и вечното оправдание за отказ от секс: „Боли ме главата!“. Рут съветва оправданията да са много и понякога дори да възникват скандали, които да откажат мъжа от нагона му. Още тогава е започнала и традицията за контрол над мъжете посредством най-доброто оръжие – секса.

Въпреки, че днес тези препоръки ни се струват по-скоро смешни, отколкото реални, е факт че са били спазвани заради табуто над секса в обществото и заклеймяването му.

Не се чувствате задоволена от партньора си? Пробвайте да живеете в 1894 година.

Оригиналната статия: Съвети за млади булки от 1894 годинаSexnovini.com.

Прочети цялата