България Север

Жълт код почти в цялата страна заради мъгла

riverЖълт код с предупреждение за значителна мъгла е обявен в двадесет области в страната. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН). Гъста мъгла ще има в Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Сливен, Ямбол, Хасково, Стара Загара, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кърджали, Кюстендил.
Синоптиците посочват, че в следобедните часове, главно над Южна България и Предбалкана, видимостта ще се подобри, облачността разкъса.
Ще духа съвсем слаб източен вятър. Максимални температури, в по-голямата част от страната, между 18° и 23°, в Югозападна България до 25-26°, в София около 23°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) – БАН.
Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месец октомври и през деня слабо ще се понижи Над Черноморието ще има ниска слоеста облачност и намалена видимост.
Ще духа слаб източен вятър. Максимални температури – 16°-18°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Над планините ще бъде слънчево и топло. През деня ще се появи висока облачност. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максимална температура на 1200 метра 18°, на 2000 метра 11-12°.

Прочети цялата