База Данни Картини

Защо Георги Илиев не успя да овладее бизнеса с порно касети в България?

Георги Илиев

Братът на шефа на ВИС и основател на ВАИ Холдинг – Георги Илиев, е свързван с много легални и нелегални дейности в качеството си на лидер на една от най-силните групировки в България по време на прехода.

Той се е занимавал основно с бизнеса със застраховки, обхващайки и други сфери на дейност. Според близки до боса, той е успял да овладее почти всички видове бизнес в България без един.

Мистериозен партньор на Илиев го измамил при опита за развиване на доходоносната търговия с филми за възрастни. Оперативна информация сочи, че двамата заедно овладели контрола над порно индустрията в България, която се развива с бързи темпове след падането на социализма.

След първата година на наложен монопол върху пазара с филмите за възрастни, парньорът на Илиев го изоставя, прибирайки голямата печалба. Има данни, че мъжът излиза в неизвестност, така че и членовете на една от най-силните силови групировки в България не могат да го открият.

Години по-късно Георги Илиев е разстрелян в Слънчев бряг.

Има данни, че в момента бившият му бизнес – партньор се подвизава в Кения, където развива успешна дейност в сферата на порно индустрията.

Материалът е публикуван в секция “Криминални новини”

Защо Георги Илиев не успя да овладее бизнеса с порно касети в България?

Прочети цялата