България Север, Общество

Габрово се сбогува със завода за автобуси

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

В Габрово няма да бъде изграждан завод за автобуси на украинската марка “ЛАЗ” и очакванията, че от новата година оттук ще  тръгнат по пътищата и първите автобуси, местно производство, останаха да витаят в пространството. Новината официално съобщи пред местните медии зам.-кметът Климент Кунев в отговор на поставен от “Габрово Нюз” въпрос, свързан с  реализирането на инвестицията, която трябваше да бъде направена в рамките на тази календарна година и породи висок интерес сред жителите на региона.

От казаното от зам. – кмета стана ясно, че последните разговори, водени с украинската фирма, датират от края на лятото, когато тук в Габрово са били техни представители.

“Те не бяха дошли в Габрово специално за разговор, свързан с изграждането на завод, а бяха в България за участие в тръжни процедури в други градове за доставка на автобуси. Използвахме възможността да се срещнем с тях. За съжаление това, което ни казаха, не е онова, което искахме всички да чуем. Отлагат своята инвестиция, заради сложната политическа обстановка в страната и заради постоянно променящата се нормативна база, която политическата обстановка предполага”, заяви Климент Кунев.

По думите му през месец септември официално е било изпратено писмо до ръководството на заводите “ЛАЗ”, с което отново е била изказана готовност и желание за пълно съдействие в инвестиционния процес, но към към момента все още липсва отговор.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата