България Север, Общество

Написаха 383 фиша през миналата седмица в Габровско

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Органите на реда са съставили 77 акта и 383 глоби с по фиш, за общо 474 констатирани нарушения на Закона за движение по пътищата на територията на област Габрово, регистрирани през изминалата седмица. Това става ясно от публикуваната информация от пресслужбата на Областната дирекция на МВР – Габрово по отношение на поведението на всички участници в движението през последните седем дни, измерено в цифри.

За периода от 14-ти до 20-ти октомври Сектор “Пътна полиция” са проверили общо 1 268 превозни средства. Най-многобройните нарушения на пътя за пореден път са тези, свързани с превишената скорост, като санкционираните са 277 – със 20 повече за сравнение с предходната седмица. От данните става ясно още и че катаджиите продължават да залавят шофьори, които не са си включили светлините и през светлата част на денонощието, а санкционираните за това са 48.

Неизползващите обезопасителни колани са едва шестима и толкова са били неправоспособните водачи, заловени зад волана. Наказаните за неправилно изпреварване са четиринадесет, а един е бил заловен да отнема предимството на пешеходец.

Хванатите да управляват автомобил след употреба на алкохол през последната седмица са седем души. На територията на областта са обслужени двадесет и един пътни инцидента. От движение са спрени петнадесет автомобила. Не са били санкционирани пешеходци за неправилно пресичане. Глобен е един велосипедист.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата