България Север, Общество

Севлиево и Швейцария партнират успешно, според посланика

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Възможности за обучение на ученици от Професионалната гимназия „Марин Попов“, в партньорство с училища от Швейцария със същото направление, обсъдиха на среща в петък кметът на Севлиево Иван Иванов и посланикът на Швейцария Н.Пр. Регина Ешер. “Ние сме готови да направим конкретни действия за партньорство и за обмен на ученици“, сподели кметът. От своя страна посланикът се ангажира в най-кратки срокове да организира среща между директорите на училищата.

По-късно Н.Пр. Регина Ешер участва в работна среща на Българо – швейцарската търговска камара с представители на деловите среди от Севлиево. “Севлиево и Швейцария имат вече една добра връзка чрез фирма АББ и това показва как едно сътрудничество може да е успешно“, заяви Н.Пр. Регина Ешер и допълни, че това е още една крачка към създаване на бизнес отношения между България и Швейцария.

Целта на срещата бе да се обсъдят възможностите за съвместни инициативи и контакти между членовете на Българо – швейцарската търговска камара и други швейцарски фирми със бизнеса в Севлиево. На срещата бяха дискутирани актуалните проекти и перспективи за двустранно сътрудничество, информира Мирела Ганчева от местната общинска администрация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата