България Север, Общество

Крадци задигнаха близо 12 бона и бижута

крадец4Полицията разследва домова кражба, информираха от пресслужбата на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Престъплението е било извършено в периода 15 – 28 октомври, когато от частен дом в местността Вехти лозя в Дряново, неизвестно лице след взломяване на прозореца на първия етаж, е проникнало в къщата, откъдето били задигнати 5 хиляди евро, 2 000 лева, бижута, техника и битови принадлежности.

Нанесените щети са в процес на установяване, а по случая е образувано досъдебно производство.

От пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово допълват още към полицейската сводка за деня и случай, при който криминалисти са уличили 16-годишно момче в притежание на наркотици.

снимка: Пресцентър ОД на МВР - Габрово, Архив

снимка: Пресцентър ОД на МВР – Габрово, Архив

В периода 23 – 25 октомври на територията на севлиевската полиция е била проведена специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на наркотични вещества. По време на операцията били проверени детски градини, училищни дворове, паркове и 25 лица.

Образувано било едно досъдебно производство по чл. 354а срещу 16-годишно момче от Севлиево. В петъчния ден, около 19:00 часа в района на архитектурен комплекс „Дандолови къщи” при извършена полицейска проверка в момчето били намерени 3 станиолови свивки с общо тегло 3,54 грама, които при направения полеви наркотест реагирали на наркотичното вещество „марихуана”. Материалите по досъдебното производство ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата