България Север, Общество

Статуетката на Смешен филм фест отлетя за Австралия

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Статуетката на Смешен филм фест ще отлети за Австралия, информираха от Община Габрово. Тричленно жури, в състав Божидар Манов – председател, Камен Балкански и Алек Попов имаха нелеката задача да отличат най-добрите комедии сред 9-те заглавия от конкурсната програма на “Смешен филм фест” 4. Специалната награда на журито се присъди на филма “Знаменитост” – за великолепна „съспенс” драматургия и увлекателен зрителски сюжет. Каролин Греар, ръководител на Аудио-визуална секция към Френския културен институт, прие наградата от името на екипът, реализирал продукцията.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Наградата за най – добър филм отнесе австралийско-американската лента “Откачалки” – за умело съчетание на сериозната тема за индивидуалната същност на човека с елегантна гротескова форма и остроумен хумор. От името на разпространителя за България статуетката прие представителя на Национален филмов център г-жа Ирина Канушева.

И тъй като в Габрово нещата никога не се случват по стандартния начин, не септември ще бъде май, а октомври ще стане юли с филма на Фатих Акин „През юли“, който ще можете безплатно да видите тази вечер от 20.00 в зала „Възраждане“. Публиката ще се наслади на още една романтична комедия, направена с немски вкус и чувство за хумор. Историята на Даниел и Юли е нежен прочит на темата за знаците на съдбата, как да ги намираме, как да ги тълкуваме и дали изобщо да им се доверяваме.

Малката промяна в предварително обявената програмата на кинофеста тази година ще даде възможност на редовните посетители на проявата да отдадат специално внимание на своята „лента“. Наградата на публиката ще бъде обявена тази вечер, 29 октомври преди прожекцията на филма „През юли”, а един от гласувалите с анкетна карта ще си отиде в къщи с интересно четиво, подарък от книжарници „Златев“.

Входът е свободен, информират още от местната общинска администрация.

Събитието е в подкрепа на кандидатурата на Габрово за Европейска столица на културата 2019.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата