България Север, Общество

Заседание на Обществения съвет към Областния

снимка: Областна администрация – Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

В сряда, 30 октомври, от 16.30 часа в заседателната зала на Габровската търговско – промишлена палата ще се проведе заседание на Обществения съвет към Областния управител на Габрово Николай Григоров. Дневният ред на сесията включва четири точки, информираха от Областната администрация.

Консултативният орган ще гледа предложения за промени в Закона за училищното и предучилищното образование, информация за хода на изпълнение на договорите по проекта „Интегриран проект за водния цикъл на град Габрово”, представен идейният проект за разработка и внедряване към информационната база данни на Областна администрация на публичен регистър – „Национални обществени проблеми”.

Членовете на Съвета ще бъдат запознати с оперативния план на Министерски съвет, относно изпълнението на неотложни задачи за овладяване на възникналата извънредна ситуация, предизвикана от увеличения миграционен натиск по границите на Република България, както и с постъпило заявление за членство в Обществения съвет от Студентски съвет към Техническия университет – Габрово (представител – Ахмед Ибрахимов Мехмедов) – гласуване сълг. чл. 9 от Правилника:

чл. 9. (1) Промени в състава на Обществения съвет могат да бъдат извършвани въз основа на писмено заявление, подадено до Областния управител ( по образец). Решението за промяна в състава на Обществения съвет се приема с мнозинство повече от половината от всички негови членове. Въз основа на решението на Обществения съвет, Областния управител издава заповед за промяна състава на Съвета.

В дневния ред влиза още и информация относно графика за провеждане на изнесени приемни на ръководството на Обществения съвет в общините Севлиево, Дряново и Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата