България Север, Общество

Започна изпълнението на проектите по Програма Култура

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Проект – провокация, on-line телевизия и online енциклопедия на Габрово получиха финансиране от Програма Култура на Община Габрово. Организациите, които успяха да защитят своите проекти по Приоритет 1 – „Организиране на събития в подкрепа на кандидатурата на Габрово за Европейска столица на културата” са: НЧ „Априлов-Палаузов 1861”, ИМКА – Габрово и Обществен комитет „Васил Левски”.

От габровската общинска администрация информираха, че 14 хиляди лева ще си разпределят трите организации, а след реализацията на проектите Габрово ще има on-line телевизия, енциклопедия и отговор на въпроса: Може ли изкуството да надвика градския шум?

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Изпълнението на дейностите по проекта на читалище „Априлов-Палаузов 1861”  – „На ъгъла до светофара” вече започна. На 29-ти октомври в 12.00 часа музиканти и поети изненадаха преминаващите габровци по Лъвов мост с музика, поезия, добро настроение и много енергия, насочена изцяло в подкрепа на кандидатурата на града за Европейска столица на културата. По покана на организаторите със своята поезия в Габрово гостуваха  Маргарита Петкова, Камелия Кондова и Виолета Христова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата