База Данни Картини

Мъртвият бежанец бил наркотрафикант?

бежанци

Тялото на мъртъв сирийски бежанец беше открито в началото на седмицата близо до село Раненци, Кюстендилско само на няколко километра от границата с Македония.

Сигналът за случилото се е подаден около 10:00 часа, а служителите на реда са установили, че мъжът е пребивавал в общежитието за временно настаняване в Пъстрогор край Хасково. Според първоначални данни, няма инфомация за насилствена смърт и аутопсията ще установи със сигурност.

Свидетели са дали показания, че мъжът е бил част от група араби, които били откарани до границата с такси, но останалите четирима не са открити. Загиналият имал документи на името Семур Баур.

Според непотвърдена информация, мъжът е бил вербуван за наркотрафик през границата с България. Както Crimes.bg съобщи, наркобосове привличат бежанци от Сирия за наркотрафиканти, така че да разпространяват дрога на пазара.

Възможно е да е станал жертва на организираната групировка, която действа на територията на столицата и се занимава с наркоразпространение. Към момента има информация, че членовете на бандата правят опити за завладяване на територията и на други български градове. Понякога прибягват и до саморазправа, за да се освободят от конкуренцията.

Материалът е публикуван в секция “Криминални новини”

Мъртвият бежанец бил наркотрафикант?

Прочети цялата