България Север

Видео: Десетки любители на хората се събраха на ноемврийска хоротека в Елхово

За трети пореден път в град Елхово в се проведе ХОРОТЕКА, което събитие събира заедно хора споделящи едни и същи музикални интереси. Организатори отново бяха Танцов Клуб “Веселие” и разбира се домакините от кафе-аперитив “Камбаните”. За настроението се погрижиха DJ РАДО, прословутата гайда на Захари Янакиев и солистката Севдалина Костадинова.

Нагледен пример за това как любовта към народната музика, може да събере хора от различни поколения и интереси можеше да бъде видян в „Камбаните“ – Елхово. Разнообразието от различните традиционно български хора, което всяко едно по свое му притежава собствено очарование и собствен ритъм, кара хората да се отдадат на любовта си към народната музика и да забравят за проблемите си за няколко часа.

В последните няколко години в град Елхово, а и не само се възроди интереса към народната музика. Хората не се сещат за хора само по сватби и банкети, а го търсят, намират и играят с радост при всяка възможност, чрез различните организирани клубове в град Елхово.

Благодарение на организираните дискотеки с народна музика, носещи приятното име ХОРОТЕКИ от ден на ден хорото печели все нови и нови привърженици с които безграничното и щастливо семейство на любителите на народна музика непрекъснато нараства.

Много приятни емоции изпитаха десетки посетители на хоротеката и всички те с нетърпение ще очакват следващата организирана такава.

Прочети цялата