България Север

Видео и снимки: „Атака” организира в Елхово протест срещу бежанците

atakaПротестен митинг за спиране на нелегалните имигранти организира партия „Атака” в Елхово. Малко след 11:00 часа четири автобуса със симпатизанти на политическата формация изпълниха част от площада в Елхово. Неколцина бяха гражданите от Елхово, които все пак се присъединиха към протеста, за да изразят своето несъгласие с политиката на държавата за бежанците. Волен Сидеров ги призова да започнат подписка срещу нарушителите на границата.

Лидерът на партията заяви, че те са единствената политическа сила, която поставя в Парламента проблема за спиране на незаконните нарушители на границата. За тях те са пришълци, защото не идват от съседна държава, а търсят подход към Европейския съюз и застрашават сигурността на България.

„Ние сме против България да приема такива хора, да ги обявява за бежанци, да им дава условия, подслон, при условие, че нямаме пари за нашите пенсионери. Сега ние готвим ново предложение, правителството да бъде задължено да експулсира нелегалните имигранти и да затвори границата за нови”, заяви Сидеров.

Бедността на България и липсата на средства за социално застрашените е основният мотив участващите в митинга да протестират срещу бежанците. „По-добре страните – богатите и силни страни, като Франция, като Англия, като Германия, да ги вземат на тяхна територия и да се грижат за тях”, коментира участник в протеста.

Повечето жители на Елхово не са против бежанците, защото центърът тук е от закрит тип и гражданите на Елхово нямат досег с тях. Дори и сред протестиращите имаше мнения, че бежанците не са опасни.

В Елхово притесненията не са толкова от бежанците, колкото от все още неуредените проблеми около тях. На този етап не е ясно кой ще плаща за извозване на отпадъците от разпределителния център и за разходите на общинската болница, в която се лекуват част от тях.

Прочети цялата