България Север, Общество

Юбилейна изложба фотография на Доротея Комитска

снимка: Дом на хумора и сатирата

снимка: Дом на хумора и сатирата

Точно на рождения си ден – 8 ноември, Доротея Комитска ще събере роднини, приятели, колеги и почитатели на фотографията, за да отпразнува заедно с тях своя празник и да им покаже най-новите си творби, специално подбрани за юбилейната изложба.

„Нека Ви разкажа” е изящна колекция от 25 творби, създадени през последните години. Освен класически цветни снимки, в изложбата присъстват и интересни колажи от фотографии – любим похват на авторката. Някои от творбите са представяни на изложби в столицата и в чужбина, а други са запечатали скъпи спомени от многобройни пътувания през годините.

Събитието в Дома на хумора и сатирата ще е под знака на Весел петък, а юбилеят ще бъде отпразнуван подобаващо – с музика, изненади, поздрави от приятели, подаръци, наздравици, снимки за спомен и много настроение.

Изборът на мястото за юбилейната изложба не е случаен, защото Доротея и Домът на хумора имат добро сътрудничество. Комитска бе участник във фотоконкурса „Срещи – и с усмивка” – съвместен проект на Дома на хумора и сатирата, Община Габрово и Съюза за подпомагане Тун – Габрово, където бе отличена с първа награда. Многобройни са и наградите й за фотографско майстроство през годините – както от участия в национални фотопленери и прегледи, така и от конкурси и салони на фотографията в чужбина.

Ние, фотографите, представяме пред вас – зрителите, своята гледна точка. Вие, зрителите, преценявате дали сме избрали правилната гледна точка. Ако тя ви харесва, стоите дълго пред снимката, коментирате, запомняте я. Ако не – поглеждате, свивате рамене и отминавате безразлично.
В тази изложба ще видите освен класическа фотография и колажи от фотографии. Моля не подминавайте с думите „това не е фотография”, защото това е гледна точка – моята гледна точка.

Доротея Комитска

Автор: Дарина Маринчевска, Музей „Дом на хумора и сатирата” – Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата