България Север, Общество

Монтираха киоск терминал и в Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Интерактивен обществен терминал – киоск монтираха във фоайето на Община Севлиево, информира Мирела Ганчева от местната общинска администрация. Електронното оборудване е доставено по проект на Националното сдружение на общините в Република България и включва още видео екран, който ще бъде поставен в зала 200. Община Севлиево е една от общо 251 български Общини, които получават специализираната техника.

Киоскът е самостоятелен компютърен терминал за обществени цели и нужди. Стандартните или специализираните приложения за устройството осигуряват на потребителите достъп до информация и интернет. Чрез новата хардуерна система в Общината гражданите ще имат възможност да научат за предлаганите от администрацията услуги, както и за друга полезна информация.

Техниката е на стойност 19 025 лв. В нея са включени още сървър, компютърна конфигурация, два принтера и широкоформатен скенер А0 за документи с големи размери, полезен при обработване, споделяне и съхранение на електронни копия на строителни планове и скици. Целта е да се повиши административният капацитет на Общините чрез електронизация на дейностите по подготовка и изпълнение на европейски проекти. Ще има възможност за достъп до безплатна експертна и консултантска подкрепа за местните власти чрез ресурсен център, който ще улесни комуникацията между Общините, Националното сдружение и управляващите органи на оперативните програми.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Прочети цялата